Tips & tricks: Excel

Excel: PowerPivot voor Office 2010

Sinds Microsoft Office 2013 maakt PowerPivot echter deel uit van Excel.

In Office 2010 zal je de invoegtoepassing apart moeten installeren.

Downloaden via de website van Microsoft.

Microsoft PowerPivot voor Microsoft Excel 2010 is een gegevensanalyseprogramma dat ongeëvenaarde rekenkracht biedt, rechtstreeks in de software waarmee gebruikers al bekend zijn: Microsoft Excel. U kunt grote hoeveelheden gegevens met een ongelooflijke snelheid omzetten in zinvolle informatie, zodat u in een mum van tijd de juiste antwoorden hebt. Uw bevindingen kunnen eenvoudig met anderen worden gedeeld.

U kunt:

  • Grote gegevenssets (vaak miljoenen rijen) ongeveer even snel als enkele honderden rijen verwerken door de in-memory engine en de efficiënte compressiealgoritmen van PowerPivot te gebruiken.
  • PowerPivot gebruiken om rechtstreeks toegang te krijgen tot vertrouwde premiumgegevens en openbare domeingegevens van het onderdeel DataMarket van Windows Azure Marketplace.
  • Gegevens integreren vanuit een verscheidenheid aan bronnen, zoals zakelijke databases, spreadsheets, rapporten, tekstbestanden en internetgegevensfeeds.
  • Meer dan alleen de Excel-standaardexpressies gebruiken en de DAX-taal (Data Analysis Expressions) van PowerPivot gebruiken om krachtige gegevensbewerkingen uit te voeren.
  • Relaties volgen tussen tabellen als in een database en geavanceerde berekeningen definiëren met bekende en intuïtieve expressies.
  • Rapporten interactief verkennen, analyseren en maken, zonder dat u expertise en speciale training nodig hebt, met de ingebouwde Excel 2010-functionaliteit, zoals draaitabellen, slicers en overige vertrouwde analysefuncties.

ECT BVBA - Oosterveldlaan 211 (2610 Wilrijk) - Tel: +32 (0)3 239 54 67 - Fax: +32 (0)3 281 62 11 -

Erkenningsnummer KMO-Portefeuille: DV.O100387

BTW-nummer: BE 0456.352.435