Tips & tricks: Excel

Blad kopiëren of verplaatsen

We willen al eens binnen een werkmap één of meerdere bladen verplaatsen of kopiëren. Er bestaan verschillende manieren om deze handeling uit te voeren. Je kan bijvoorbeeld met de muis onderaan het scherm op een blad gaan staan en éénvoudig het blad verslepen, naar rechts of naar links om vervolgens de juiste positie van het blad te bepalen. Kopiëren kan door de CTRL-toets te gebruiken en gelijktijdig met de muis te slepen (linker muisknop).

Het zal je al overkomen hebben dat de juiste positie moeilijk te bepalen valt door de veelheid van werkbladen. Een bijzonder efficiënt alternatief is volgende:

  1. Ga naar het desbetreffende werkblad en je klikt met de muis rechts
  2. Kies uit het snelmenu voor Blad verplaatsen of kopiëren...  3. Kies de map waar je het blad naar toe wilt verplaatsen (kan de huidige map zijn op een andere map die geopend is). Indien je een kopie wilt maken in dezelfde werkmap, zet dan een vinkje bij Kopie maken.  4. Klik op OK. Indien je een kopie gemaakt hebt, verschijnt de naam van het werkblad met een (2) erachter. Je kan desgewenst de naam van het blad nog wijzigen door hetzij op het blad dubbel te klikken, hetzij met de rechtermuisknop te kiezen voor Naam wijzigen.

ECT BVBA - Oosterveldlaan 211 (2610 Wilrijk) - Tel: +32 (0)3 239 54 67 -

BTW-nummer: BE 0456.352.435