Tips & tricks: PhotoShop

PhotoShop: Een donkere, emotionele scène van een slapend meisje

In deze tutorial laten we je zien hoe je een donkere , emotionele scène van een slapend meisje maakt.

We beschrijven hoe je een aantal foto's kan combineren tot een bos en deze vervolgens aanpast door de verlichting en het contrast te verbeteren om tot een donkere en dromerige sfeer te komen .

Wil je weten hoe je dit doet, ga dan te werk zoals hieronder beschreven.

Dit is wat je gaat maken:

1: de achtergrond

Stap 1:

Maak een nieuw bestand in Photoshop with deze instellingen:

Stap 2:

Open de afbeelding (klik hier) en sleep het in het witte beeld met de Move Tool (V). Gebruik Free Transform Tool (Control-T) om het beeld een beetje te draaien, zoals hieronder aangetoond:

Stap 3

Om de ongewenste boomstronkl aan de linkerkant te verwijderen , gebruik je de Lasso Tool ( L) om een gebied op de juiste hoek te selecteren . Stel de straal van deze selectie tot 50:

Klik met de rechtermuisknop op deze selectie en kies Layer via Copy . We hebben nu het gekozen deel op een nieuwe laag . Draai horizontaal door Bewerken > Transformatie> Horizontaal spiegelen , en verplaats het naar links om de aangegeven boomstronk te bedekken:

Klik op het tweede pictogram aan de onderkant van het deelvenster Lagen om een ​​masker toe te voegen aan deze laag . Gebruik een zachte ronde borstel met zwarte kleur (soft black brush) om de harde randen te verwijderen en te mengen het met de grond :

Stap 4

Gebruik een aanpassingslaag en stel het in als Clipping Mask om het beter te mengen met de grond. Ga naar Laag>New Adjustment Layer>Curves and increase the lightness:

Stap 5

Gebruik een Hue/Saturation adjustment layer (set as Clipping Mask) om de verzadiging in dit gebied verzadiging te verminderen :

Stap 6

Er is een kleine ongewenste boom nabij het middengedeelte van de afbeelding. Om deze te verwijderen, maak je een nieuwe laag en activeer je de Clone Tool (S). Gebruik deze tool om zorgvuldig over deze boom en het gebied eromheen te klonen. Probeer er voor te zorgen dat het licht / contrast van het gekloonde gebied om de achtergrond past.

Stap 7

Open de afbeelding (klik hier). Selecteer de voorgrond met behulp van de rechthoekige Marquee Tool (M):

Plaats dit geselecteerd gebied op de voorgrond van het bestaande landschap met behulp van de Control-T:

Voeg een masker om deze laag en gebruik een zachte borstel om de randen te verzachten en waardoor de randen verdwijnen in de bestaande grond. Nu de grond ziet er mooier en realistischer uit.

Stap 8

Om de kleur van deze grond met de rest te laten passen, maak een Hue / Saturation aanpassingslaag (ingesteld als Clipping Mask) en het verhoog de verzadigingswaarde tot +39:

Stap 9

Maak een Color Balance adjustment layer en wijzig de Rode waarde van de middentonen tot +19:

Stap 10

Gebruik een Curves adjustment layer en verhoog de lichtheid om dit deel helderder te maken.

2. Het bos toevoegen

Stap 1

Open de afbeelding (klik hier) en plaats het op de achtergrond met behulp van de Move Tool.

Voeg een masker op deze laag en wis de voorgrond en het middengedeelte van de achtergrond om beter te combineren met de bestaande afbeelding:

Stap 2

Maak een Curves adjustment layer (set as Clipping Mask) om het bos herlderder te maken.

Op ditlaagmasker, gebruik je een zachte zwarte borstel om de zijkanten van het bos verwijderen, zodat het lichte gedeelte de focus krijgt:

3. Maak de emotionele sfeer

Stap 1

Maak een Hue/Saturation adjustment layer aan top van de lagen en verminder van de verzadigingswaarde -43:

Stap 2

Maak een Curves adjustment layer en verlaag de helderheid:

Op deze laag gebruik je een zachte borstel om de donkere effect op het middelste gedeelte te verminderen om de lichtheid daar te behouden:

4. Het lichaam toevoegen:

Stap 1

Isoleer het model van de oorspronkelijke afbeelding (klik hier) en zet haar op het midden van de achtergrond:

Voeg een masker op deze laag toe en gebruik een zachte zwarte borstel met Opacity van ongeveer 50-55% om de rand van het lichaam te verzachten en het lichaam met de grond te verbinden:

Stap 2

Om een ​​schaduw voor het lichaam te maken, maak je een nieuwe laag onder het model. Gebruik een zachte zwarte borstel met de Opacity van ongeveer 30-35% om de lagere linkerzijde van haar lichaam bij te werken, let vooral op om het deel van het lichaam langs de onderkant donkerder te maken.

Stap 3

Voeg een Hue/Saturation adjustment layer (set as Clipping Mask) over het model toe verminder de verzadigingswaarde dalen tot -43:

Stap 4

Het model ziet er nog te licht ten opzichte van de achtergrond, dus maak je een Curves aanpassingslaag (ingesteld als Knipmasker) en om de helderheid te verminderen:

Op deze laag ga je met een zachte zwarte borstel om de helderheid van de bovenste delen, die worden verlicht door de achtergrond, te behouden:

Stap 5

Maak een nieuwe laag, wijzig de modus Overlay 100% en vul deze met 50% grijs:

Activeer de Burn Tool (O) met Middentonen Range, Exposure met ongeveer 10-15% om de onderste randen van het model donkerder te maken. Je Kan zien hoe we het deden met de Normal mode en het resultaat met Overlay mode:

5. Maken van het achtergrondlicht:

Stap 1

Maak een nieuwe laag boven de andere lagen, en gebruik een zachte borstel met de kleur #d4d4d4 op het midden van de achtergrond een cirkel te tekenen. Wijzig deze layer-modus op SoftLight 100%:

Stap 2

Om een ​​zachte hoogtepunt te creëren, maak je een nieuwe laag en gebruik je dezelfde borstel om op hetzelfde gebied een cirkel te schilderen. Verlaag de dekking van deze laag op 40%.

6. Toevoegen van de bladeren

Stap 1

Open de afbeelding bladeren (klik hier). Selecteer verschillende bladeren om in ons bos rond te laten dwarrelen, en vergeet niet om er een paar op het lichaam te laten vallen. Je kan kopieren en transformeren met behulp van de Control-T:

Stap 2

Met de bladeren op het lichaam, dubbelklik op deze lagen en kies je voor Slagschaduw. Stel de kleur van de schaduw naar zwart:

Stap 3

Voeg meer vallende bladeren toe, en vergeet niet om de bladeren aan de randen groter te maken. Op die manier maak je dieptezicht. Breng een Motion Blur aan elk van deze lagen om beweging toe te voegen aan het beeld. Er zijn twee instellingen voor de blaadjes aan de linker- en rechterzijde.

Stap 4

Selecteer alle bladeren lagen en en klik op Control-G om een ​​groep te maken. Zet de mode van deze groep uit Pass Through (default group mode) om de normale 100%. Maak een Hue / Saturation aanpassing laag binnen deze groep om de verzadiging van de bladeren te verminderen:

Stap 5

Maak een Curves aanpassingslaag de bladeren donkerder te maken, omdat de meeste bladeren te licht zijn ten opzichte van de achtergrond

Op deze laag, ga je met een zachte zwarte borstel wat lichtheid op de bladeren brengen, vooral de bladeren die meer op de achtergrond staan:


Stap 6

Gebruik een Curves adjustment layer om de bladeren nog meer donkerder te maken.

Op deze laag, ga je met een zachte zwarte borstel gebruiken om het donkere effect op de bladeren dichter op de achtergrond te verminderen:

Stap 7

Om de verder gelegen bladeren beter op de achtergrond toe te voegen en wat meer diepte aan de afbeelding te brengen, voeg je een masker aan de groep bladeren toe. Gebruik een zachte zwarte borstel met de dekking ongeveer 20-25% om de dekking van de geselecteerde bladeren te verlagen en zodat ze zachtjes lijken te verdwijnen in het licht.

7. De laatste loodjes ...

Stap 1

Maak een Photo Filter adjustment layer bovenop alle lagen en kies voor een lichtblauwe kleur (we kozen #83ccff). Deze stap dient om een ​​koud gevoel toe te voegen aan ons kunstwerk:

Stap 2

Gebruik een Curves adjustment layer om de hele afbeelding donkerder te maken.

Op deze laag masker, ga je met een zachte zwarte borstel om het licht in het midden van het beeld te omhullen:

Gefeliciteerd, je bent klaar!

Geniet van het Photoshoppen.

Meer PhotoShop-tips

Overzicht van alle PhotoShop-tips

ECT BVBA - Oosterveldlaan 211 (2610 Wilrijk) - Tel: +32 (0)3 239 54 67 - Fax: +32 (0)3 281 62 11 -

Erkenningsnummer KMO-Portefeuille: DV.O100387

BTW-nummer: BE 0456.352.435