Tips & tricks: Photoshop

STIPPELLIJNEN MAKEN

  • Adobe Photoshop

In programma’s zoals Word of Indesign is het vrij eenvoudig om een stippellijn te maken. Bij Photoshop is het ook vrij eenvoudig maar is deze functie net iets dieper verborgen.

STIPPELLIJNEN MAKEN

Stap 1

Eerst dienen we het BRUSH PANEEL te openen. Dit kan door naar het menu te gaan en het paneel “Brush Settings” te activeren. Een snellere optie is om de functietoets F5 in te drukken

Stap 2

In de Brush (penseel) settings kan je verschillende zaken instellen waaronder de grootte en de hardheid van de lijn, maar om een stippellijn te trekken dienen we te kijken naar de Spacing.

Stap 3

Verschuif het balkje naar rechts en je zal zien dat de volle lijn zal omgetoverd worden tot een stippellijn. Hoe meer je naar rechts zal schuiven, hoe verder de punten uit elkaar komen te staan.

Stap 4

Kies vervolgens het penseel en begin een lijn te trekken. Je zal zien dat er een mooie stippellijn tevoorschijn komt i.p.v. een volle lijn

Wil je liever een rechte lijn trekken ? Zet dan eerst je beginpunt door op je linker muisknop te drukken. Hou de shift-toets in en ga naar je eindpunt. Klik daar nogmaals en laat de Shift-toets los. Een perfect rechte lijn.

 

Meer informatie over Photoshop vind je op onze website:

Meer informatie over andere Adobe-producten vind je op onze website.

 

ECT BVBA - Oosterveldlaan 211 (2610 Wilrijk) - Tel: +32 (0)3 239 54 67 - Fax: +32 (0)3 281 62 11 -

Erkenningsnummer KMO-Portefeuille: DV.O100387

BTW-nummer: BE 0456.352.435